fbpx

BIRDfest x Operator: Mental Health

w/ Naaz, Sabrina Starke & Patricia Hermans

BIRDfest en Operator slaan de handen ineen voor een reeks uiteenlopende talks over identiteit, mentale gezondheid en het belang van een muzikale community in de stad. In onze Mental Health Talk zoomen we in op de binnenwereld van makers in muziekindustrie. Hoe dealen muzikanten met de day-to-day van de industrie? Hoe gaan ze om met prestatiedruk, lastige A&R, onregelmatige werktijden en financiële onzekerheden? En wat voor effect heeft corona op deze mix? Moderator Shearey Pinas besprak het met BIRDbekenden Sabrina Starke en Naaz en artiestenpsycholoog Patricia Hermans.

Sabrina Starke

“De grande dame van de Nederlandse soul.” Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen over Sabrina Starke, maar vooruit… Ze rockte optredens over de hele wereld, won meerdere awards en kreeg o.a. probs van Bill Withers voor haar werk. Naast haar muzikale endeavours geeft ze jonge muzikanten les over mentale gezondheid in de muziekindustrie.

Naaz

De 22-jarige singer-songwriter en producer Naaz ken je misschien van haar tracks ‘Words’ of ‘Up to Something’. Haar muziek is een uitlaat voor haar mentale en day-to-day struggles, waarin ze alle ‘bits of Naaz‘ als puzzelstukjes verwerkt.

Patrica Hermans

Als er iemand verstand van mental health in de muziekscene heeft, is het artiesten- en prestatiepsycholoog Patricia Hermans. Met de hulp van tools en vaardigheden uit de sportpsychologie, artiestenpsychologie en musicologie werkt zij met artiesten aan hun mental wellbeing; denk aan het overwinnen van podiumangst, omgaan met succes of het doorbreken van een writers block.

Moderator: Shearey Pinas

Shearey is verliefd op de digitale wereld van entertainment en het bespreekbaar maken van gevoelige onderwerpen. Ze gaat graag het dialoog aan met jonge makers in de culturele sector, en laat deze convo’s werken als een terugspiegeling van ieders innerlijke universum.


Full Line-up