fbpx

BIRDfest X Operator: Building Blocks

BIRDfest en Operator slaan de handen ineen voor een reeks uiteenlopende talks over identiteit, mentale gezondheid en het belang van een muzikale community in de stad. Tijdens Building Blocks gaat moderator Evita de Roode samen met Josimar Gomes, Jesse Schilderink en Jessy Yasmeen in gesprek over de muzikale community in Rotterdam, het belang van jamsessies en de impact van de lockdown op het geheel.

Josimar Gomes

Josimar Gomes is een veelzijdig entertainer en een creatieve duizendpoot. Met zijn mix van soul, hiphop, r&b en trap neemt hij je mee in zijn omgeving en laat hij zien dat Rotterdam nog altijd dé broedplaats is van vooruitstrevende hiphop.

Jessy Yasmeen

Rotterdam-based Jessy Yasmeen daagt luisteraars uit, doorbreekt taboes en maakt ideeën en verlangens bespreekbaar. Bewapend met een gitaar en haar karakteristieke lage stemgeluid neemt de zangeres met Zuid-Amerikaanse roots je mee in haar verhalen over self-love, acceptance en innerlijke conflicten.

Jesse Schilderink

Jesse Schilderink is saxofonist, componist en oprichter van het Rotterdam/Trondheim Collective. Hij is een van de usual suspects tijdens onze BIRDsessions (hij hostte zelfs zijn eigen residency) en slaat met zijn internationale collectief een brug tussen musici uit de Nederlandse en Noorse muziekscene.

Moderator: Evita de Roode

Curiosity killed the cat, but not this one. Alles wat Evita doet is uit nieuwsgierigheid naar het onbekende. Naast haar werk als creatieve ondernemer in de cultuursector rockt zij de presentator-, moderator- en facilitator-rol met verve en krijgt ze door de juiste setting en vragen altijd de onderste steen boven.


Full Line-up