fbpx

BIRDfest x Operator: Art in Motion

BIRDfest en Operator slaan de handen ineen voor een reeks uiteenlopende talks over identiteit, mentale gezondheid en het belang van een muzikale community in de stad. Tijdens ‘Art in Motion: Diasporic Flows and Hybrid Identities’ gaat moderator Evita de Roode samen met Kay Slice, Stacii Samidin en Anne-Fay in gesprek over de relatie tussen kunst en identiteit.

Kay Slice

‘Grooves from a hiphopkid with a Ghana soul’. De tight rhymes van Rotterdammer Kay Slice hoorde je misschien al eerder bij DWDD of in BIRD. In zijn werk mix hij hiphop, soul en afrobeat en reflecteert hij op zelfliefde, identiteit en alles wat je tegenkomt in de zoektocht naar jezelf.

Anne-Fay

Zangeres, danseres, kunstenares en powervrouw; Anne-Fay is alles in één. Momenteel werkt Anne-Fay aan haar debuutalbum REASPORA, waarop ze met terugwerkende kracht in de diaspora van haar familie duikt. Het resultaat is een muzikale confrontatie de koloniale geschiedenis van Nederland, slavernij, privilege en uiteindelijk haar roots.

Stacii Samidin

Rauwe eerlijkheid, radicalisme en onbekende territoria vormen de basis van het doorlopende levenswerk van documentairemaker en fotograaf Stacii Samidin. Check zijn website voor meer info over zijn project “Societies” en bekijk hier de BIRDfest-sessies van Gino-Cochise en Elijah Waters in Stacii’s Gallery in Rotterdam Noord.

Moderator: Evita de Roode

Curiosity killed the cat, but not this one. Alles wat Evita doet is uit nieuwsgierigheid naar het onbekende. Naast haar werk als creatieve ondernemer in de cultuursector rockt zij de presentator-, moderator- en facilitator-rol met verve en krijgt ze door de juiste setting en vragen altijd de onderste steen boven.


Full Line-up